- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Hükümetten müteahhitlere kovid-19 desteği geldi.
Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'ya Kovid-19 salgını mücbir sebep kabul ederek, 2 yıl ek işletme süresi verdi.
Milligazete'de yer alan habere göre; Kira ödemelerini de faiziyle birlikte 2024 yılına kadar ertelediğini duyurdu.
KİRALAR ERTELENDİ
Kira desteği kapsamında olanların Ak Parti hükümetine yakın Kalyon, Cengiz, Limak ve Mapa konsorsiyumunun şirketleri olması dikkat çekti.
İGA'ya 2020 için verilen 333,8 milyon Euro yolcu gelir garanti ücretinin eksik kalan kısmının sağlanan destekler sonrası bu yıl ödenmeyeceği öğrenildi. Gelecek yıllardaki garanti ücretleri üzerinde mahsuplaşma yapılacağı kaydedildi.
İhale kriterine göre yolcu başına dış hat 20 Euro, transit 5 Euro ve iç hat ise 3 Euro olarak alınan servis ücretlerinin, bu rakamın altına kalan kısmı ihale şartnamesi gereği DHMİ tarafından tamamlanması gerekiyor.
İstanbul Havalimanı, Kovid-19 sebebiyle yolcu kaybı yaşayarak 2020'de 23,4 milyon yolcuya hizmet verdiği ve yaklaşık 190 milyon Euro yolcu servis geliri elde ettiği tahmin ediliyor.
İŞLETMECİLERE 2 YIL EK SÜRE
TAV Havalimanları Holding de daha önce yaptığı açıklamada işletmesini yaptığı Antalya, Ankara, Gazipaşa-Alanya, İzmir ve Milas-Bodrum havalimanları için işletme süresinde ikişer yıllık uzatma ve kira ödemelerinin de 2024'e ertelendiğini açıklamıştı.
-
Merkez Bankası'ndan bankalara: ATM'lerden 200 TL banknot vermeyin!
-
Dolarda sert hareket!
-
En çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı!
-
2021 yılıyla birlikte gelen zamların ardı arkası kesilmiyor; Şimdi de ilaçlara zam geliyor!
-
Ulaştırma Bakanlığı; Cengiz, Kalyon ve Limak'ın kiralarını erteledi
-
IMF bunu beğendi
-
Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını açıkladı!
-
Uzmanlardan dolar açıklaması!