- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kartal 2 Harekâtı’nın etkileri sürmeye devam ediyor.
Harekâtın özellikle örgütün yeni üs alanı olarak oluşturduğu Irak’ın Sincar bölgesine yönelik yapılacak bir operasyonun ilk aşaması olduğu yönünde oluşan algı tüm merakları bölgeye toplanırken, TSK’nın bahar aylarında bölgedeki terör unsurlarına yönelik geniş kapsamlı bir operasyon yapması bekleniyor.
Gara operasyonu, Sincar’a yönelik olası bir operasyon ile ilgili beklentileri güçlendirdi.
Bölgede Ankara, Bağdat ve Erbil hattında da atılan işbirliği adımları sonrası güvenlik kaynakları, Sincar’a bahar mevsiminin ilk haftalarında terör unsurlarına yönelik geniş kapsamlı bir operasyonun kuvvetle ihtimal olduğu üzerinde duruyor.
SİNCAR TERÖR FAALİYETLERİNDE BİR KORİDOR GÖREVİ GÖRÜYOR
Türkiye ve Suriye’ye olan yakınlığı nedeniyle Suriye’nin kuzeyinde bulunan YPG ile Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil’de ki PKK terör örgütleri arasında adeta doğal bir koridor olan Sincar, bu konumu ile terör faaliyetlerine imkân sunuyor. PKK ve YPG arasında bir koridor haline gelen Sincar’ın temizlenmesi bu nedenle büyük önem arz ediyor.
-
Kaşıkçı davasında kan donduran ifade
-
Bilal Erdoğan fakirliğe çareyi buldu!
-
Bitlis'te askeri helikopter düştü: Çok sayıda şehit!
-
'CNN Türk, artık sadece Erdoğan'ı yayınlayacak'
-
Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinden Fethullah Gülen kitapları çıktı!
-
Alparslan Türkeş Vakfı'ndan Levent Gültekin'e tepki
-
Mutant virüs için araştırma önergesi reddedildi
-
Flaş iddia: Erdoğan, beş bakanı görevden alıyor! İşte Koca'nın yerine gelecek isim