- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
NTV canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Abdullah Gül isminden neden korkuyorsunuz dedim karşı tarafa. Seçim 6 ay sonra olacaksa oturup tartışalım ama 2023'te seçimler"
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
(Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı) Türkiye'nin ana gündemi içinde Cumhurbaşkan adaylığı yok. 2023'te oalcak seçim için şimdiden bu tartışmayı yapmaya gerek var mı? Eğer bir tartışmayı kişisel baza indirgerseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Tartışılması gereken kişiler değil, ilkelerdir.
Parlamenter sisteme dönüldüğünde cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam olacak. O zaman başbakanlık önemli olacak. Bu tartışmalar yapay tartışmalardır. Türkiye'nin süratle bu yapay tartışmadan çıkıp gerçek gündemine dönmesi lazım. Çöpten evine ekmek götüren yüzbinler var. Biz bunları tartışalım. Neden bunları tartışmıyoruz? Kim cumhurbaşkanı 0lacak? Kim olursa olsun.
Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül'den korkuyorlar" cümlesi ile Cumhur İttifakı'nı kastettiğini açıkladı.
-
Selçuk Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya istifa çağrısı!
-
Meral Akşener'den çarpıcı tespit; Seçim barajı konuşuluyorsa iktidar yolcu demektir!
-
Karamollaoğlu, Erdoğan’a sitem etti: Kime güveneceğiz
-
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin Parti kurması için ne dedi?
-
Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve Bahçeli çıkıp 'Şiddete karşıyız' demeli!
-
Muharrem İnce'nin partisinin adı belli oldu!
-
İYİ Parti’den iki yeni sistem tasarımı
-
Kurtulmuş: Bu millet bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir!