- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Geçim derdini bir nebze azaltma imkanı sunan maaş zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor.
YEP hedefleri tutarsa yıl başında memur ve memur emeklileri yüzde 3 zam artı yüzde 0.5 enflasyon farkıyla, SGK ve Bağ-Kur emeklileri de toplam yüzde 4.5 zamla yetinmek zorunda kalacak.
Emekliliğe hak kazanan tüm vatandaşlar aldıkları aylık emekli maaşlarına yıl içinde biri Ocak diğeri de Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alıyor.
Hükümetin açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedefleri, memur ve memur emeklilerinin yıl başında alacağı enflasyon farkı ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yeni yılda alacağı 6 aylık zamma ilişkin tahmini verileri ortaya çıkardı.
EMEKLİ OCAK AYI ZAMMI BELLİ GİBİ
YEP'teki enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde Türkiye 2020 yılını yüzde 10.5 enflasyonla kapatacak. Bu durumda memur ve memur emeklileri normal yüzde 3'lük zammın yanı sıra yüzde 0.5 enflasyon farkıyla geçinmek zorunda kalacak. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise yüzde 4.5 zamma talim edecek.
TÜFE 5 10.5 OLURSA
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı YEP'te 2020 yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 10.5 olarak açıklandı.
Bu yılın ilk 6 ayında TÜFE yüzde 5.75 gerçekleşmişti. Yıllık yüzde 10.5'lik TÜFE tahmininin tutması için ikinci 6 ayda TÜFE'de yüzde 4.5 oranında artış gerçekleşmesi gerekiyor.
Bu tahminin tutması, yani yıl sonunda TÜFE'nin yüzde 10.5 düzeyinde gerçekleşmesi, hem SGK ve eski Bağ-Kur emeklilerinin 2021'in ilk 6 ayında alacağı toplam zammı, hem de memur ve memur emeklilerinin yıl başında alacağı enflasyon farkı oranını netleştirmiş olacak.
Kaynak:
Sözcü
-
Kuraklık gıda fiyatları üzerinde büyük risk oluşturuyor!
-
İkinci el otomobil satışları adeta durma noktasına geldi! Galericiler dertli; Telefonlar bile çalmıyor
-
Uçan gıda fiyatlarına Bakan Pakdemirli'den ilginç açıklama!
-
Elektrik ihalelerinde adres yine değişmedi!
-
Merkez faizi pas geçti!
-
Altın uzmanından altın ve gümüş açıklaması
-
'Dolarda rekor için düğmeye bastılar'
-
Anadolu’nun tam da göbeğinde eksi 4 derecede 'yokluk' manzarası