- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Çin’in Vuhan kentinde 2019 yılının son günlerinde ortay çıkan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor.
Salgının başından bu yana virüs 160 milyonu aşkın kişiye bulaşırken, yaklaşık 3,3 milyon insan hayatını kaybetti.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberlerde, virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi. İngiliz Daily Mail Gazetesinin bugünkü haberine göre, Çinli bilim adamları, son altı yıldır koronavirüs dahil olmak üzere biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırma yürütüyor. Ayrıca 2015’ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Çin hükumeti, bu projeyi olası bir Üçüncü Dünya Savaşı senaryosu olarak hazırda bekletiyor.
BİYOLOJİK SİLAHLARLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ YER ALIYOR
Haberde bahsedilen belgelerde, proje, bir savaş durumunda “zaferin temel silahı” şeklinde adlandırılıyor ve detaylı incelemeler yer alıyor. Öte yandan belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı’nın kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezinden bahsediliyor.
The Australian gazetesinin haberinde ise Halk Kurtuluş Ordusu’nda görevli bilim insanlarının hazırladığı dosyada, hastalıkların “daha önce hiç görülmemiş bir şekilde” silah yapmak için incelendiği bilgisi yer alıyor.
Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstereceği gerekli koşullar da özetleniyor.
Kaynak: QHA
Şok iddia: Çin virüsü Korona Wuhan'daki laboratuvardan kazayla yayıldı!
Çin virüsü korona sadece akciğeri hedef almıyor! Yeni bulgular oraya çıktı...