- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Bakan Koca, “Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz” dedi.
Türkiye’de koronavirüs salgını korkutan boyutlara ulaşırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir kez daha maske uyarısı geldi.
Maskenin hem ağzı hem de burnu kapatacak şekilde takılması gerektiğini belirten Koca, “Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz” ifadelerini kullandı.
Bakan Koca’nın yaptığı paylaşım şöyle:
"Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz. Koronavirüs ağızdan daha çok burun yoluyla, nefes alıp verirken bulaşıyor. Maskenizi sizi koruyacak şekilde kullanın."
-
Yeni vaka sayısında büyük artış!
-
Erdoğan açıkladı: 2 hafta kısmi kapanma kararı!
-
Tırcılardan geçiş ücreti protestosu! Tırları bakanlığın önüne çektiler
-
'Reform nerede reform?'
-
Bildiri yayınlayan emekli amiraller serbest
-
Partilerin oy oranları açıklandı! İşte son anket sonuçları...
-
Korona verileri açıklandı: Vaka ve can kaybı artmaya devam ediyor!
-
Saldırıya uğrayan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Suat Başaran: Beni öldürmeyen şey güçlü yapar