- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Sözcü Gazetesi’nde yer alan haber göre, Kosta Rikalı bilim insanları, korona tedavisinin sadece varlıklı kesime değil bütün topluma ulaşması gerektiğini açıklayarak yeni bir tedavi yöntemi sürecine başlandığını duyurdu.
Ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından Kosta Rika Üniversitesi bünyesindeki Clodomiro Picado Enstitüsü’nde geliştirilen aşı düşük maliyetli olması sebebiyle benzerlerinden sıyrılıyor. Fakat tedavi yönteminin diğer ülkelerdeki tedavi yöntemlerinden bir diğer farkı da atlardan elde edilen antikorların kullanılacak olması.
Kosta Rika’daki kamu sağlığı merkezlerinin bütçelerini düzenleyen Sosyal Güvenlik Fonu’nun başkanı Roman Macaya, atlardan alınan antikorların koronaya sebep olan virüsle birleştirilerek hazırlanacak virüs tedavisinin denemelerinin 26 gönüllü ile başlayacağını açıkladı. Macaya, ilk denemelerin Eylül ortasında başlayacağını vurguladı.
Kosta Rika’dan yapılan açıklamada, “Çin’den ve Birleşik Krallık’tan korona virüsü proteini aldık ve bunu 6 ata enjekte ettik. Haftalar sonra atlar yeteri kadar antikor üretince kanlarını alarak plazmadan antikoru alarak seruma sığdırmayı başardık” ifadesi kullanıldı.
-
ABD'den Filistin kararı!
-
Telafer Türkmenlerinden yardım çağrısı
-
Korona aşısından sonra şimdi de Korona ilacı geliyor
-
Suriye'de deprem!
-
Çin zulmüne karşı ortak çağrı: Soykırım durdurulsun
-
Çin'de yeniden vaka sayıları yükselişe geçti
-
Araplar İsrail'de Büyükelçilik açacak!
-
İstikşafi görüşmelerin 61. turu… 5 yıl aradan sonra bugün başlıyor